Starup Sogn

Nissebørn i kirken 2017

Torsdag og fredag i uge 48 var der fint formiddagsbesøg i kirken.

En stor flok nissebørn deltog i to børnegudstjenester og var med til at starte adventstiden i kirken. Børnene hyggede sig med pædagoger og dagplejere, og de var meget dygtige til at sidde stille og lytte til præsten og orglet. Og de var gode til at synge HALLELUJA

15. november 2017 gæstede franciskanermunk Broder Theodor Starup Kirke

Den danske franciskanermunk Broder Theodor gæstede i aftes den 15. november Starup Kirke.
Broder Theodor fortalte om sit spændende liv – fra barndommen i Flensborg, over Haderslev, Horsens og Aarhus – til livet som franciskanermunk ved den store basilika i Assisi. Han aflagde sine munkeløfter i 1991, efter bl.a. at have studeret hos nonnerne på Aastrupvej.
Som broder har han arbejdet i den katolske orden i Roskilde, og drog i et sabbatår til flere Centralamerikanske lande hvo...r han bl.a. i et år observerede sine medbrødres arbejde omkring AIDS problematikken i Honduras hovedstad i Tegucigalpa´s slum.
Broder Theodor berettede om sine mange interessante oplevelser gennem tiden og om de sidste 25 år, hvor han har været tilknyttet Franciskanerordenen i Assisi.
En god flok fra nær og fjern havde fundet vej til Starup og havde et par udbytterige timer i selskab med Broder Theodor.

Den 1. november 2017: Luther - død eller levende?

Forsøgsscenen og Gram Friluftsspil op førte Sten Kaalø's stykke.

Fakler og tiggermunke uden for kirken. Afladsopkrævere i våbenhuset, og dygtige skuespillere samt en dygtig lysmester opførte stykket om den stadigt aktuelle Luther.

En flot og fornem præstation i vor kirke - måske giver billederne et lille indtryk.....

Betty og Peter Arendt med 0.-2. klasse i kirken den 19. september 2017

Den 19. september kunne 0., 1. og 2. klasserne opleve Betty og Peter Arendt med musik og historier. Det blev en forrygende time i kirken, hvor børnene også fik præsenteret orgelmusik og masser af sange. Naturligvis blev der også plads til lidt om Luther og reformationen. Det var en dejlig stor flok børn, der glade forlod kirken.

Første arbejdsdag for vores nye graver

Vore nye graver Jens Johansen Skov havde første arbejdsdag fredag den 15. September.
I den anledning afholdt vi en lille velkomst med præsentation og lidt godt til morgenkaffen.
Jens Johansen Skov ønskes rigtig hjertelig velkommen som graver på Sdr. Starup kirkegård og vi glæder os til fremtidigt samarbejde til glæde og gavn for alle i sognet.
Den nye graver ses midtfor forneden.

Den 22. august 2017: TV2 News-journalisten Kristian Holt

TV2 News-journalisten Kristian Holt (fra Haderslev) gæstede sognehuset.

En veloplagt nyhedsvært underholdt det talstærke publikum med anekdoter og fortællinger fra sit journalistliv på TV2.

Vi blev grundigt sat ind i ”hvordan en nyhed opstår” og (hurtigt) omsættes til seværdigt TV.

Annetine Holst's afskedsreception 30. juni 2017

Vores graver Annetinne Holst har valgt at gå på efterløn efter 21 år på kirkegården.

I den anledning blev der afholdt en afskedsreception den 30. juni i sognehuset.

Der var et stort fremmøde af ansatte, kolleger og familie.

Der blev holdt en lang række gode taler, hvor Annetinne blev rost for godt samarbejde og ikke mindst et godt og veludført arbejde på den altid velholdte kirkegård. Der blev naturligvis også udtalt de bedste ønsker for fremtiden for Annetinne og hendes familie.

Nedenfor vises at par fotos fra dagen. Klik på foto for forstørrelse.

Musikcentret afslutning Starup Sognehus 150617

Haderslev Domkirkes pigekor i Starup 22. marts 2017

Under ledelse af Thomas Berg-Juul og med Kristian Lumholdt ved orglet, ydede Haderslev Domkirkes Pigekor en præstation uden lige her til aften i Starup kirke. Der blev præsenteret et flot og alsidigt program og hermed er korets forårsturne 2017 skudt igang med koncerter i Aalborg, Göteborg og Malmø.

Dagplejebørn og børnehavebørn til børnegudstjeneste december 2016

Ahrent i kirken den 20. september 2016